nieuws 20/06/2011

Wat eerder dan verwacht een berichtje van ons. Gisteren, zondag, werd Amber jengelig wakker. Nadat ze een uurtje wakker was, hebben we haar getemperatuurd en toen bleek ze 38,4 te hebben. Vanaf 38,5 moeten we het AMC bellen, dus we legden haar op bed. Ze viel gelijk in slaap. Toen ze wakker werd, had ze 39,0 dus het AMC gebeld. We moesten langs komen voor controle. In het ziekenhuis aangekomen had ze 37,5. De koorts was dus weer gezakt. Na een aantal controles besloten de artsen om het bloed van Amber te controleren. Amber deed het goed bij de vingerprik, maar helaas stolde het bloed te snel waardoor ze nog een keer geprikt moest worden. Dit onderging ze zonder te huilen! De arts besloot dat we naar huis mochten en dat we ‘s avonds thuis de uitslag van het bloed te horen zouden krijgen. ‘s Avonds hoorden we dat ze in aplasie is. Dat betekent dat de bloedwaardes van Amber zo laag zijn dat ze geen afweer meer heeft tegen infecties en dat ze niet met de nieuwe chemokuur mag starten. Dit was een behoorlijke tegenslag voor ons, want Amber had juist de dagen ervoor zeer goed gegeten en was lekker fit. Wij hadden dus gedacht dat de bloedwaarden gestegen zouden zijn in plaats van flink gedaald.

Vandaag, maandag, werden we gebeld over hoe we verder gaan. Er is besloten dat de chemokuur van woensdag niet door gaat. Donderdag moeten we ‘s morgens opnieuw bloed prikken. ‘s Middags krijgen we de uitslag hiervan en als die goed is (de bloedwaarden moeten dan goed gestegen zijn en binnen bepaalde grenzen vallen) starten we vrijdag met de chemokuur. Mocht dit niet het geval zijn, dan bepalen ze donderdag hoe we verder gaan.

We moeten dus weer afwachten en hopen dat het beenmerg van Amber de komende dagen voldoende hersteld! Donderdag zetten we weer een stukje op de site.