nieuws 29 en 30/07/2011

Gisteren en vandaag heeft Amber weer drie verschillende chemo’s gehad. Twee gaan er via het infuus (de port a cath) en een gaat er via de omaya. Amber ondergaat het allemaal erg goed en heeft, even afkloppen, tot op dit moment nergens last van. Tevens drinkt ze ontzettend goed en ook het eten gaat redelijk goed.

Ook met Amber zelf, sociaal-emotioneel, gaat het vrij goed. Af en toe vindt ze het even moeilijk dat ze in haar bedje moet blijven. Gisteren en vanmorgen had zeĀ een vriendje. Het buurjongetje van 2,5 mocht wel rond lopen en die kwam regelmatig even kletsen, zwaaien en kushandjes geven. Erg leuk om te zien. Helaas voor Amber, maar natuurlijk erg leuk voor het jongetje, mocht hij vanmorgen naar huis. Tevens heeft ze een goed contact met de verpleging, want ze kletst met iedereen die langs komt gelopen. En ja, als je moet slapen, dan druk je toch gewoon op het knopje van de speaker en ga je zo met de mensen op de gang kletsen!

Ja, met Amber gaat het prima. We weten natuurlijk dat ze de komende periode hoogst waarschijnlijk in aplasie (geen weerstand meer omdat ze geen witte bloedlichaampjes meer heeft) gaat komen, maar tot dusver gaat het erg goed.

Ook met onze kleine vriend gaat het erg goed. Hij lacht regelmatig en begint al wat geluidjes te maken. Tevens wil hij er het liefst bij zitten en hij probeert dan al zelfstandig te zitten.

Morgenochtend moet de omaya nog een keer aangeprikt worden en dan mogen we lekker naar huis. We zijn aan het proberen om de volgende kuur iets eerder te laten beginnen, zodat we de kuur daarna ook weer eerder kunnen beginnen. Dan zijn we nl. misschien thuis als Amber jarig is. Dit moeten we nog even afwachten. We hebben nu de eerste reeks van 4 kuren erop zitten. Nu moeten we deze reeks nog twee keer en dan zit het erop (zonder complicaties nog ongeveer 16 weken)

We willen iedereen bedanken voor alle steun gedurende deze eerste reeks! Het heeft ons allemaal erg goed gedaan! Bedankt!