nieuws 24 en 25/08/2011

Gisteren ging het gelukkig weer wat beter met Amber. Haar temperatuur was weer normaal en ze was niet huilerig meer. ‘s Morgens had ze lekker in haar bedje gespeeld en ‘s middags waren opa, oma en tante Iris er. Amber had de hele dag weinig gegeten en zelfs toen papa ‘s avonds met eten van de Mc Donalds kwam had ze weinig trek.
Vandaag was Amber al vroeg wakker. ‘s Morgens heeft ze lekker in haar bedje gespeeld en natuurlijk tegen iedereen die langs kwam hoi gezegd. Iedereen op de afdelings wist dan ook dat Amber er was. Ook vandaag had Amber weer weinig trek. Toch bijzonder om te zien hoe de chemo haar eetlust aantast. Tussen de middag wilde ze niet eten, maar slapen. Ze is dan ook vroeg gaan slapen, maar voordat we naar het Ronald Mc. Donald huis gingen om in te pakken hoorden we dat het ruggenmergvocht van Amber nog steeds schoon is! Dit hadden ze maandag voor controle afgenomen. Om twee uur waren we weer terug in het ziekenhuis. Na het afnemen van wat kweekjes (ze vermoeden dat Amber misschien een schimmelinfectie heeft opgelopen) en het loskoppelen van de port a cath mochten we naar huis. Helaas was mama iets te fanatiek geweest met inpakken en waren ook de schoenen van Amber ingepakt. Dit maakte voor Amber niet uit, want ze ging gewoon op haar sokken iedereen een hand geven en gedag zeggen. Thuis heeft ze nog lekker gespeeld. Je merkt dat ze weer vincristine heeft gehad, want haar motoriek is weer wat minder. Dit trekt hopelijk net als de vorige keer snel weer bij. Nu ligt ze lekker te slapen.
Nick heeft helaas net als zijn moeder een verkoudheid opgelopen en heeft daar een beetje last van. Hij zit nog lekker bij zijn papa op schoot (half tien).
Amber krijgt de komende periode thuis antibiotica en elke dag komt de thuiszorg haar een prik geven met een medicijn om ervoor te zorgen dat ze eerder uit aplasie gaat komen.
Dinsdag en vrijdag moeten we weer bloed prikken en dan gaan we waarschijnlijk 5 september weer starten met de volgende kuur! Tot dinsdag!