nieuws 12 en 13/07/2011

Gisteren, dinsdag, is Amber weer opgenomen voor de derde kuur. Nadat we ons gemeld hadden, werd de port o cath weer aangeprikt. Het aanprikken gebeurde zonder verdoving, we waren vergeten de speciale zalf erop te smeren, maar Amber had geen last van de prik. Ze vindt het alleen niet leuk als de kraantjes van de infuuslijn worden ingepakt. Iedereen verbaast zich hierover, want het prikken voelt ze en van het inpakken van de kraantjes voelt ze niets. Omdat ze pas om zes uur zouden beginnen met spoelen, kon Amber nog een paar uurtjes lekker rond lopen en spelen. Hier genoot ze erg van. Om zes uur werd ze aangesloten op het infuus. Hier merkt Amber zelf gelukkig niets van. Vervolgens nog even in haar bed gespeeld. Daarna was het tijd om te gaan slapen. Dat dachten papa en mama althans, want toen papa terug kwam na een bezoek aan het RMD-huis was Amber nog wakker. Uiteindelijk is ze om half twaalf gaan slapen.

Vandaag was Amber om half negen wakker. Ze was even verbaasd toen ze papa niet meer naast zich zag liggen (die was al werken), maar toen ze haar HAPPIE zag was het goed. Amber heeft geeft ontbeten en vervolgens de hele ochtend door ook lekker zitten snoepen. De fysio kwam nog langs om te kijken naar het lopen. Amber loopt namelijk de laatste tijd veel op haar tenen. Dit deed ze ook na de eerste kuur en dit heeft te maken met een medicijn dat ze krijgt. Maar natuurlijk, toen de fysio keek liep Amber gewoon met platte voetjes! Verder heeft ze nog wat testjes gedaan. Alles was goed. Gedurende de ochtend werd Amber steeds meer moe. Tijdens de lunch had ze moeite om haar ogen open te houden. Dus na de lunch is Amber lekker gaan slapen. Toen ze wakker werd, waren opa en oma er. Ze kreeg een mooi dokterstasje met allemaal attributen. Deze kon ze gelijk gebruiken, want de omaya moest worden aangeprikt. Na een behandeling krijgt Amber altijd een pleister. Deze plakt ze dan op Buma. Nu wilde ze er echter ook een voor opa. Toen we terug waren op de kamer waren tante Marieke en de andere oma er ook. Amber heeft lekker zitten spelen met de dokterstas. Na de visite kwam het avondeten. Amber had wel trek, maar wilde graag een danoontje. Deze mag ze echter niet tijdens deze kuur, dus daar was ze even boos en verdrietig over. Na het eten nog even doktertje en moedertje gespeeld en toen was het tijd om haar klaar te maken om te gaan slapen. We hopen dat ze nu lekker ligt te slapen.

We proberen om elke dag een stukje op de site te zetten, maar door de drukte lukt dit helaas niet altijd. Morgen heeft Amber nog een dagje chemo en dan vrijda nog een dag spoelen. Wanneer de bloedspiegel goed is, mogen we naar huis. Morgen hebben we nog een gesprek met de kinderoncoloog.